Uutisia elokuussa 2018

Ratsastuskoulun hepat ovat aikalailla vaihtuneet. Santtu, Pike, Taco ja Jaska on myyty. Uusia tuntiheppoja ovat sh ruuna Passite eli Pate ja pv ruuna Irquin eli Iiro. Lisäksi on uusi sh tamma Aino-Kaisa joka tosin vasta harjoittelee ratsun elämää.

Jennillä on uusia ratsutettavia hevosia Fragare eli Raksu ja Elisee. Tobima saapui kilpailtavaksi samoin Lempäälän Ratsastuskeskuksen Caracole.

Talliin on saapunut uusi yksityinen poni Emma Havangalle ja toinenkin uusi yksäriponi on tulossa syyskuussa.

Viivi on ollut laitumellla Härköskylässä ja vanha Charlemagne eli Väinö taas laidunsi kuukauden meillä.

Veikko on jälleen viettänyt kesän Häijään oriasemalla. Samoin Assi joka ei meinaa tiinehtyä.

Kesän ohjelmassa on ollut kesäleirit, pikkujunnujen päiväleiri, alkeis päiväleiri, kaksi vuokrausleiriä ja koulukurssi sekä useita koulu ja estekisoja.

Syksyllä viikonloppuleirejä on syys- ja marraskuussa. Varaa omasi!!!

Ruotsalainen Ted Nätterqvist kävi valmentamassa huhti- ja heinäkuussa ja tulee jälleen syyskuun alussa.

Myös Maiju on ennättänyt pari kertaa Suomeen kesän aikana ja valmentanut myös täällä kotitallillaan.

Jenni pääsi Ypäjälle ratsastuksen ohjaaja monimuotokoulutukseen ja aloittaa opiskelut elokuun lopussa.

Jenni on myös kisannut ahkerasti koko kesän sijoittuen joka kilpailuissa vähintään kerran palkintosijoille. Korpilahdella Tobima voitti molempina päivinä pääluokan ja Minttu sijoittui toiseksi kaksi päiväisessä Päijänne jumping days cupissa. Kare taasen sijoittui Power park horse show:n ride&drive luokassa ja Jenni pääsi mukaan jännittävään karting kisaan sijoittuen siinä 6.

Yksäreistä Zoni ja Rolex ovat kierrelleet koulukisoja sijoittuen. Teea, Ragna ja Juniperus ovat käyneet sen sijaan estekisoissa. Myös ratsastuskoulun hepat Ami, Late, Roope ja Riia ovat kilpailleet oppilaiden kanssa kaksi kertaa Ähtärissä.

Uutisia helmikuussa 2018

UUTISIA HELMIKUUSSA 2018

Kunnon talvi pakkasen ja lumen kera saapui vihdoin tammikuussa! Siitä olemme nyt nauttineet ratsastaen hangessa ja hurjastellen vähän hiihtoratsastustakin.

Jenni saapui kotiin kemiöstä tammikuun lopussa ja samalla talliin muutti Jennin uusi 7v. Tamma Chamint eli Minttu. Myös Eki palasi kotiin marraskuussa. Nyt odotellaan kisakauden alkua innokkaasti treenaten.

Porukassamme on nyt tammi-helmikuun ajan Ypäjällä opiskeleva työssäoppija Noora. Noora on ahkera ja taitava ratsastaja joka onkin liikuttanut monia yksäreitä sairastumisen ym. esteiden sattuessa.

Arttu aloitti työt perjantaisin Teivon klinikan kengittäjänä.

Aurora varsa vierotettiin ja se sai kaverikseen saman ikäisen Ponuveikon jälkeläisen Cookos tamman. Tytöt ovatkin oikein mainiot kaverukset.

Assi muutti väliaikaisesti Mäkioppaan Virpille lehtimäelle kun meillä on talli täpösen täynnä Daltreyn eli karen palattua ”talvilomalta” Jennille ratsastukseen.

Viivi sai uuden omistajan kun Antilan Eeva osti sen joulukuussa.

Jennin Anniina serkku sai oman ylläpito ponin Juniperuksen joka muutti talliimme joulukuussa.

Kesän leirit ovat nyt varattavissa. Sennujen viikonloppuleirejä voi myös kysellä tarkemmin Katilta. Maalis- Touko ja kesäkuussa on ainakin tarkoitus järjestää sennuleiri.

Heppakerho on taas alkamassa ja virtain ratsastajat järjestää eläinlääkäri Meeri Rantasen haavanhoito luennon 14.3. Myös kisoja on suunnitteilla joka kuukausi ensimmäiset jo 11.2. Tarkempaa tietoa näistä löydät Virtain Ratsastajien kotisivuilat facebookista.

Uutisia lokakuussa 2017

Uutisia lokakuussa 2017

 

Talvi tekee vääjäämättä tuloaan. Kati ja Julia ovat ahertaneet laittaen aitoja ym. talvikuntoon.

Maneesiin asennettiin uudet led valaisimet ja pohjaa oikaistiin ja kunnostettiin.

Hevoset ovat jälleen vähän vaihtuneet kun Teresan Taika muutti Alavudelle, Jennin Eki kemiöön ja Evita uudelle omistajalleen Jyväskylään. Talliin on muuttanut Haapamäen Heidin Burg´s Suprise eli Puppe ja Veikko palasi kesätöistä Häijäältä takaisin kotiin. Tuntiheppa katraamme on lisääntynyt poniruuna Filoulla ja Piian Normannilla joka on liisattuna tuntikäyttöön. Ragna taasen toimii Julian opetusmestarina.

Aurora varsa on kasvanut kovaa kyytiä ja alkaa pian olla vieroitus ikäinen. Assi ei valitettavasti ole nyt tiine. Joten jos joku tarvitsee seurahevosta talveksi meillä olisi sellainen lainata.

Viivi on edistynyt oikein mukavasti ja startannut mallikkaasti ekoja kisojaan.

Tallin kahvihuone on valmistunut ja siitä tuli oikein viihtyisä. Pieni toimiva jääkaappi tosin on vielä etsinnässä.

Jenni asustaa edelleen Kemiössä ja ratsuttaa sekä kilpailuttaa siellä nuoria hevosia. Tällä hetkellä hakusessa olisi kisahevonen Jennille ensi kaudeksi. Eli jos tarvitset hevosellesi hyvän kuskin tulevalle kaudelle ota yhteyttä.

Touhua on riittänyt koko syksyn yllinkyllin. Virtain ratsastajat on järjestänyt ahkerasti kisoja johon oppilaat ovat päässeet osallistumaan. Heppakerho on pyörinyt tallilla joka toinen sunnuntai. Lokakuun ajan tiistaisin on ollut ala-asteen liikkuva koulu kerho tallilla jossa on ollut 20 innokasta heppailijaa. Maanantaisin on sosiaalipedagookista hevostoimintaa iltapäivisin. Tunnit pyörivät ti-la ja Katin valmennukset ma. Joulunaikaan on tarkoitus järjestää hoitokursseja ja vuokrauksia.

Tervetuloa mukaan!  

Hiihtolomalla on tarkoitus järjestää leiri junnuille. Sennujen viikonloppuleirejä on tarjolla koko vuoden ja ensi kesän kesäleirejä suunnitellaan parhaillaan.

Uutisia heinäkuussa 2017

Assi varsoi 26.6. hienon tamma-varsan, joka sai nimekseen Arctic Aurora M.

Piian Norppa lähti laitumelle Eevan luo ja vanha ystävämme Väinö eli Charlemagne saapui taas meille laitumelle.

Talliin muutti myös kaksi uutta tuntihevosta, 13-vuotiaat tamma Karina SI eli Riia ja ruuna Szejk eli Jaska.
Veikko on Häijäällä ”kesätöissä” ja tammoja on ollut oikein mukavasti.

Jenni on ahertanut Kemiössä ratsastaen 6-7 hevosta päivässä.

Kisoissa on myös ehditty käymään ja Kati on joutunut ajamaan hevosia myös kotoa kisoihin. Toukokuun lopussa kilpailtiin Korpikylässä missä mukana oli Kare, Eki ja Ragna. Juhannuksen jälkeen kilpailtiin vuorostaan Salossa missä mukana olivat vain Kemiössä asustavat Kare ja Ragna. Heinäkuun kolmannella viikolla kilpailtiin Korpilahdella kotona olevilla hevosilla eli Ekillä ja Evitalla. Evita osoitti olevansa täydessä kisavireessä vaikka se olikin hypännyt viimeksi kunnolla kesäkuun alussa kun Jenni oli käymässä kotona. Se voitti lauantain 120cm sekä sijoittui 110cm 7. sunnuntaina se sijoittui 2. 110cm.

Jenni sai myös pienen kesäloman pudottuaan sunnuntaina Evitalta 120cm radalla loukaten olkapäänsä. Olkapään pitäisi kuitenkin onneksi tulla n. viikon levolla kuntoon.

Kati piti pari 5 kerran estekurssia ja kurssilaiset menestyivätkin hienosti iltaestekisoissa.
Myös istunta- ja koulukurssit ovat tulossa syyskuussa.

Leirit ovat loppusuoralla ja sujuneet oikein hyvin. Myös viikonloppuleirejä on tulossa syksylle.

Tallin väki; Henna, Janita; Anu R, Anu D ja Teresa ovat kierrelleet myös kisoja.

Saimi aloitti agilitykoulun Leiposen Maijun kanssa ja onkin tosi etevä siinä.

Uutisia toukokuussa 2017

UUTISIA TOUKOKUUSSA 2017

-Ratsastuskoulun avajaiset 1.4 sujuivat räntäsateesta huolimatta oikein mukavasti. Paikalla oli yli 100 henkeä. Ohjelma sisälsi Jennin ja Karen estenäytöksen, tuntihevosten esittelyn, talutusratsastusta ja kahvittelua.
– Tallitarkastaja kävi tarkastuskäynnillä ja myönsi meille jälleen Suomen Ratsastajainliiton hyväksynnän ratsastuskoululle.
– Tunnit ovat pyörähtäneet käyntiin mukavasti ja viikonloppuleirejäkin on järjestetty jo kolme. Mikäli mietit tunnin varaamista tai haluat tulla muuten vaan käymään tervetuloa tutustumaan. Myös iloiseen hoitaja joukkoon mahtuu mukaan.
– Ratsastuskoululla on nyt oma puhelinnumero 044-24263270. Vapaista tunneista ym tallin asioista tiedotetaan myös facebookissa.
– Virtain Ratsastajien heppakerho pöyrii myös tallilla sunnuntaisin.
– Kesän 2. leirillä on vielä vapaita paikkoja. Uusia vakio ryhmiä perustetaan sitä mukaan kun kysyntää on ja voit varata myös yksityistunteja. Polttari-, leirikoulu-, ja tykypäivä ratsastukset järjestyvät myös.
– Etsinnässä olisi vielä yksi mukava tuntiratsu. Mikäli tiedät jonkun vinkkaathan siitä meille.
– Vapputapahtumaa kiusasi 30.4 erittäin kurja sää. Yöllä oli satanut reilut 10cm lunta ja sade jatkui märkinä rätteinä aamulla. Tapahtuma siirrettiin seuraavalle päivällä ja 1.5 olikin aivan mahtava auringonpaiste. Anu, Henna, Teresa, Eeva, Suvi-Päivikki ja Nea esittivät 100-vuotiaan Suomen kunniaksi upean suomenhevoskatrillin. Löydät katrilli videon youtubesta virtain ratsastajien sh-vappukatrilli.
– Veikko esiintyi Ypäjällä orisuorassa päivänsäde ja menninkäinen teemalla Niemelän Titan ja Dahlbergin Arin kanssa. Esitys sai muhkeat abloodit ja Titta ja Veikko pääsivät kokosivun kuvaan suoralla lehteen sekä kahteen pienempään kuvaan.
– Jenni on valmentautunut ahkerasti Valkeakoskella Piia Pantsun ja Ted Nätterqvistin valmennuksessa ja Vaasassa Tedin valmennuksessa myös. Kisakausi on pyörähtänyt käyntin ja Eki onkin edistynyt oikein mukavasti hypäten rohkeasti 120cm luokkia yhdellä pudotuksella sekä Tampereella hallissa että Järvenpäässä ulkokisoissa. Kare on edistynyt myös mukavasti hypäten 120cm tasolla virheittä ja startannut jo kaksissa kisoissa 130cm luokissakin. Aku sijouittui Ypäjällä 130cm luokassa ja hyppäsi nuorten 135cm hallimestaruusluokan kolmella puomilla. Evita on napsinut sijoituksia 120cm luokissa.
– Jenni muutti 4.5. Kemiöön Jessica Timgren-Forssin tallille töihin. Työhön kuuluu nuorten hevosten ratsutusta, kilpailuitusta sekä tallitöitä. Mikäli hevosesi tarvitsee ratsutusta ota yhteyttä Jenniin tai Jessicaan.
– Katilla myös yksi ratsutus- /tallipaikka vapaana.
– Maijulla puhaltaa myös uudet tuulet Ranskassa. Maiju ja Hilaire muuttavat kesäkuun alussa Pariisin lähelle ja alkavat pyörittää omaa tallia. Eli mikäli haluat hevosesi huippuratsastajalle eurooppaan ole yhteydessä Maijuun. Saattaapa olla että saamme Maijun myös valmentamaan säännöllisesti tänne Suomeen.
– Assin vatsa kasvaa kovaa vauhtia. Varsomisen pitäisi tapahtua juhannuksen tienoilla.
– Veikolle on jo muutama jälkeläinen syntynyt tälle vuodelle ja yksi tamma on siemennyttykin.
– Nyt vain odotellaan kesää ja lämpimänpiä kelejä. Hevoset tietysti odottavat laitumelle pääsyä, kunhan alkaisi ensin edes vihertää!

Uutisia helmikuussa 2017

RATSASTUSKOULUN AVAJAISET LA 1.4. Ohjelmassa mm. ratsastusnäytöksiä, tuntihevosten esittelyt, hevosvaruste kirppari, Virtain Ratsastajat ry:n esittely, talutusratsastusta ja kahvitarjoitua.

Tunnit ovat täyttyneet mukavasti, mutta vielä on tilaa kaikentasoisille ratsastajille.

Kati pitää edelleen valmennustunteja niin oman tallin väelle kuin muillekkin innokkaille. Nyt vielä tiistaisin, mutta 3.4. alkaen maanataisin. Tule rohkeasti mukaan!

Ratsastuskoulun hevoset tulevat asumaan ns. puutallissa, jota onkin nyt vähän remontoitu, jotta kaikki tilat saadaan mahdollisimman toimiviksi. Ponit tulevat asumaan pikkutallissa.

Tulevat tuntihevoset ja -ponit löydät ratsastuskoulun osiosta.

Kesän valmennusleirit alkavat olla täynnä, mutta yleis-/esteleireillä on vielä tilaa.

Jenni voitti junioreiden valiomerkin 2016 eli oli kauden aikana eniten ranking-pisteitä kerännyt juniori.

Nyt on ollut kisatauko jonka aikana on valmentauduttu ahkerasti niin Piia Pantsun kuin Ted Nätterqwistin opeissa.

Arttu on myös aloittanut valmistautumisen golf-kauteen käymällä Tampereella golf-kurssilla.

Maiju ja Hilaire viettivät vuoden vaihteen Suomessa ja lomailivat Katin ja Artun kanssa Taivalkoskella.

Veikko esiintyy Ypäjällä Orisuora-tapahtumassa 11.3. ja on jälleen käytettävissä jalostukseen kaudella 2017.

Uutisia Marraskuussa 2016

UUTISIA

Kesä vierähti ohi melkein huomaamatta ja nyt on talvi toden teolla alkanut. Maa on valkoinen pyhäinpäivän kunniaksi ja pakkastakin -12 astetta.

Kesän valmennusleirit sujuivat oikein mukavasti. Kiitos kaikille leiriläisille. Ensi kesälle on suunnitteilla 4-5 leiriä!

Veikko vietti jälleen kesän Häijään oriasemalla ja kotiutuu elokuun lopussa. Tammoja siemennettiin 13 ja tälle vuodelle varsoja syntyi 9.

Rakennus urakka alkaa olla melko valmis. ”Kuisti on vielä kesken ja Artun pajassa vielä pientä laittamista. Pihatkin saatiin siistittyä ahkeran talkoo väen avustuksella. Iso kiitos siitä. Nyt vaivana on pieni ”turnaus väsymys”. Kun suurin osa hommista on valmiina meinaa motivaatio pikku viimeistely hommiin vähän lopahtaa.

Myös Mäkelän perhe sai tallinsa valmiiksi ja Alvar ja Kalle muuttivat Ähtäriin. Muutama tallipaikka on siis vapaana.

Koiratja kissat voivat hyvin ja pulleasti. Saimi on onneksi oppinut olemaan ottamatta ruokaa pöydiltä, ja muutenkin aikuistunut. Leiposen Maiju kävi sen kanssa muutamassa match showssa ja se sai palkinnonkin!

Viivi palasi kesätauolta ”koulunpenkkiin” ja osoittaunut oikein taitavaksi teiniksi.

Assi on tiine Concretosta joten ensi kesänä laitumella kirmailee toivottavasti pikkuheppa.

Talliin on muuttanut pari uutta yksityistä. Lamminmäen Johannan Zoni ja Kulmalan Teresan Hemulin Taika. Haverin Teresa ja Gizi muuttivat Seinäjoelle alkukesästä. Ratsutettavia on ollut koko kesän ja vanha Väinö herrakin käväisi laiduntamassa meillä.

Leiritalo on ollut ahkerassa käytössä Sanna ja Panun muutettua omaan taloonsa alkukesästä. Ensin Artun isä vaimoineen asustivat siellä, sitten leiriläiset ja nyt lomalaisia. Syyskuussa onkin sitten taas tilaa.

Jenni sai ruotsin ja terveystiedon kirjoitukset kunnialla suoritettua. Kevääksi olisi vielä äidinkielen ja englannin kirjoitukset.

Jenni on kisannut ahkerasti koko kauden Tässä tietoa ja tuloksia suurimmista kisoista.

Jenni edusti kesä-heinäkuun vaihteessa Suomea Ypäjällä järjestetyissä pohjoismaidenmestaruuskilpailuissa Tobiman kanssa ja ratsukko sijoittuikin hienosti 11. junioreissa, ollen samalla toisiksi paras suomalaisratsukko junioreissa. Ensimmäisenä päivänä ratsukko nappasi 4. sija 130cm veryttelyluokassa, toisena päivänä 0+4vp tulos 135cm tasolla hypätyssä kahden kierroksen kilpailussa, sekä viimeisenä päivänä 5+4vp tulos 135cm+140cm tasolla hypätyssä henkilökohtaisessa finaalissa.

Heinäkuun puolessa välissä kilpailtiin Korpilahdella. Evita oli todella hyvässä vireessä ja lauantaina nappasi 9. sijan 110cm luokassa, sekä voitti 120cm luokan. Sunnuntaina Evita voitti sekä 110cm että 120cm luokan. Myös Tobima hyppäsi sunnuntaina todella hyvin voittaen 130cm luokan. Myös Teea sijoittui 2. suomenhevosten 100cm luokassa.

SM kilpailut hypättiin elokuun viimeisenä viikonloppuna Tuurissa. Mitalia ei vielä tänäkään vuonna tullut, mutta Jenni ja Tobima sijoittuivat kuitenkin hienosti 5. junioreissa. Kaiken kaikkiaan Tuurin kahden viikonlopun mittaiset kilpailut olivat oikein menestyksekkäät. Jenni keräsi 11 palkintosijaa 7 kilpailupäivän aikana 5:llä eri hevosella.

Ensimmäisenä viikonloppuna perjantaina uusi ruuna Daltrey ”Kare” sijoittui 9. 100cm ja Evita 3. 110cm. Lauantaina Evita nappasi 2. sijan avoimessa120cm luokassa Frescon sijoittuessa 3. Evita hyppäsi toiselle sijaille myös avoimessa 130cm luokassa Tobiman voittaessa luokan. Myös vanha tuttu West Side Prunella ”Nella” oli pitkästä aikaa mukanamme kisoissa ja sijoittui la 100cm 9. ja su 110cm 2.

Toisena viikonloppuna Tobima otti 8. sijan 125cm junioreiden ensimmäisessä SM-osakilpailussa, sekä voitti junioreiden toisen SM-osakilpailun, joka käytiin 130cm aikaratsastusluokassa. Myös Evita sijoittui jälleen toiseksi avoimessa 120cm luokassa.

Lokakuun alussa kilpailtiin Tallinna International Horse Showssa. Tobima hyppäsi kansainvälisiä U25-luokkia sijoittuen lauantain 130cm aikaratsastus luokassa 3. suomalaisten ottaessa kolmoisvoiton.

Evita on hypännyt todella hyvin koko kauden ja johtaa tällä hetkellä junioreiden rankingia. Evita olisi kuitenkin tarkoitus laittaa myyntiin joulun jälkeen.

Jennin kisahevoset ovat myös kovasti vaihtuneet syksyn aikana. Elokuussa talliin muutti 8-vuotias ruuna Daltrey ”Kare” kilpailtavaksi. Fresco myytiin syyskuussa ja sen tilalle muutti 8-vuotias tamma Chili Lilli ”Lilli” kilpailtavaksi. Tobima lähti HIHS:n jälkeen takasin kotiin ja sen tilalle tuli Mäntysalmen Marin ja LRK:n 8-vuotias ruuna LRK Armenius Marin Saksassa työskentelyn ajaksi. Myös Lotta muutti takaisin ”kotiin” oltuaan kuntoutumassa LRK:lla lokakuun ajan.

 

Uutisia tammikuussa 2016

Hyvää alkanutta vuotta!

Ensi kesän leirit ovat varattavissa!!! Junnut valmennusleiri 18-21.7 sennut 22-24.7 junnut 25-28.7.

Päivitetään leiri osio mahdollisimman pian.

Tallityömaa saatiin uuden puolen osalta valmiiksi juuri ennen pakkasten tuloa. Vanhan puolen muutostyöt ovat parhaillaan kaynnissä ja paljon on vielä tehtävää. Kati on toiminut maalarina, nyt tosin maalaus ja muutkin työt ovat tauolla paukkupakkasten vuoksi.

Muutama tallipaikka on vapaana!

Vähän lomaakin ehdittiin pitää kun marraskuun alussa Kati, Arttu ja Jenni lomailivat viikon Espanjassa mahtavassa helle säässä.

Jenni on ahertanut autokoulussa ja näillä näkymin saakin kortin ennen tammikuun loppua. Ratsastuksessa on ollut pieni pakollinen tauko kun Jennin kipeää polvea vähän puhdistettiin tähystysleikkauksessa.

Nella ja Tobima lähtivät takaisin omistajilleen joten alkavaa kautta ajatellen on pieni hevosvaje.

Evita, Fresco ja Eki ovat valmiita kauteen mutta Assi ei ole oikein kunnossa.

Viivistä tuli ”iso heppa” kun se kävi eskarin ja osaa nyt kävellä ja ravata ratsastajan kanssa. Neiti on edelleen takakorkea joten saa nyt hetken kasvaa ennen varsinaisen koulu alkua. Taitaa tulla yhtä iso kuin emästään.

Veikko on jälleen menossa Häijään oriasemalla kesäksi. Morsian varauksia otetaan vastaan!

Lamminmäen Johanna on ratsastanut Veikkoa ja herra onkin oikein hyvässä kunnossa.

Ratsutettavia on tullut ja mennyt. Nyt on pieni joulutauko ja uudet hepat saapuvat tammikuun aikana.

Jenni voitti junnujen kansallisen esterankingin ja Maiju oli sennuissa 2.!

Maiju vietti vuoden vaihdetta 5 päivän lomalla Suomessa. Hän aloitti joulukuussa työt uudessa paikassa Ranskan Länsirannikolla sijaitsevassa La Rochelessa.

Uutisia syyskuussa 2015

Ja näin se kesä taas vierähti ohi melkein huomaamatta. Ensin odoteltiin sen tuloa ja sitten muutamassa viikossa se olikin jo ohi.

Jenni on kisannut todella ahkerasti koko kesän, ja onneksi päivittänyt omia sivujaan joten kisakuulumisia on voinut videoiden kera lukea sieltä. Kausi on ollut huippu hyvä niinpä Jenni johtaa tällä hetkellä junioreiden este rankingia ja voitti mm. suomenhevosten ja junioreiden aluemestaruus kultaa.

Tällä hetkellä meillä on käynnissä kova rakennus urakka kun vanha ladon puoli purettiin heinäkuussa ja uuden tallin rakennus aloitettiin saman tien. Nyt on seinä elementit pystyssä ja osittain kattokin jo päällä. Ikkunoita asennetaan parhaillaan ja loput kattotuolit saapuvat tällä viikolla. Galleriasta voit seurata rakennustöiden etenemistä kansiosta tallityömaa.

Aiemmin keväällä ns. uuteen talliin tehtiin vanhan leirikämpän tilalle satula- ja kuivaushuone sekä yksi karsina lisää.

Leiritalo oli alkukesän leiriläisten käytössä ja sen jälkeen siellä asusti viikko vuokralaisia. Tällä hetkellä siellä on pidempi aikaiset vuokralaiset.

Veikko majaili taas kesän Häijäällä oriasemalla ja saikin peräti 17 tammaa.
Laatuarvostelun paras 4-vuotias oli Veikon jälkeläinen Ypäjä Iskelmä!!! Myös 3- ja 5-vuotiaissa Veikon jälkeläisiä ylsi sijoittuneiden joukkoon.

Senni pyöräytti keväällä 7yllätys pennua. Isä koira on Pessisen Anun saluki. Yksi pennuista Saimi neiti jäi meille muut myytiin. Saimi käväisi jo match show:ssa Leiposen Maijun kanssa ja oli käyttäytynyt erittäin hyvin.

Kesän mittaan hevosetkin ovat vähän vaihtuneet.
Velho ja Sepi laukkasivat vihreimmille laitumille. Velho keväällä ja Sepi elokuussa.

Maijun vanha kisakumppani Charlemasgne eli Väinö on asustellut tilapäisesti meillä kotitallilla olevan karsina remontin vuoksi. Vanha herra on edelleen yhtä vekkuli kuin nuorempanakin.

Gemblu muutti uuteen kotiin, tosin ei kauas vaan Virtain Perinnekylään kun Kentan Suvi osti sen tytöilleen. Winski muutti takaisin Seinäjoelle omistajalleen.

Marin Laina muutti uuteen kotiin Ähtäriin, Teijan Alisa ja Amelie taas lähtivät astutusreissun jälkeen kotiin Äijännevalle ja ovat molemmat tiineitä. Pedro muutti Turkuun Hannan saadessa opiskelupaikka sieltä.

Liadhann Praline eli Rauno palasi vuosien jälkeen meille kun Rantalan perhe muutti Virroille. Heinin Alvar saapui myös takaisin Heinin saatua opiskelut päätökseen.

Maijun EM kisareissu peruuntui Vinsenten sairastuttua joten Maiju ehti lomailla viikon Suomessa samalla Jenniä valmentaen. Liisa vieraili vastavuoroisesti Maijun luona Sveitsissä. Yhdessä he kävivät mm. Venetsiassa ja Saint Moritzissa.

Jennin 18v. Synttärit lähestyy. Vaari osti jo synttärilahjaksi Jennille auton ja ajoharjoittelut Raimon kanssa pitäisi aloittaa pikapuoliin. Teoriat autokoulussa alkaa lokakuussa.

Uutisia helmikuussa 2015

Uutisten luvattoman huonosta päivityksestä voi jälleen kerran syyttää Katia! Tietokonehommat eivät ole sitä lempi puuhaa ja tallilla on yhtä sun toista tekemistä joten aikakin on rajallista. Ei olisi minusta blogin pitäjäksi.

Jenni kilpaili koko kauden 2014 erittäin ahkerasti ja menestyksekkäästi sekä poneilla että myös siinä rinnalla jo hevosillakin.

Viimeinen ponikausi on sujunut menestyksekkäästi. Kesäkuun alussa Ypäjällä järjestetyssä perinteisessä Finnderby-kilpailussa kilpailtiin myös poniluokissa. Jenni ja Pocahontas voittivat ponien 110cm luokan jossa Twister V sijoittui kolmanneksi. Heinäkuun lopulla Kangasalla Jenni voitti jälleen ”Poksun” kanssa 110cm luokan. Elokuussa Poksu nappasi itselleen Hämeen ponejen aluemestaruushopeaa. Gemblu voitti mm. Helsingissä pony event -kisojen pääluokan, Kokkolassa ponicupin osakilpailun ja sai aluemestaruuksissa tyylimestaruuspronssia.

Korpilahdella kesäkuun viimeisenä viikonloppuna Jenni saavutti huikeat 11 palkintosijaa kahden päivän aikana mm. ponicupin 3. sijan ja junioricupin 5. sijan.

Poksu sai loppusyksystä uuden kuskin, kun Niemelän perhe osti sen.

Jennillä on nyt neljä hevosta: Evita van het Muggebos, Arctica ja West Side Brunella, joilla kisasi jo viime kaudellakin, sekä uusi 6v. ruuna Ekyriels eli Eki.

Kokkolassa Jenni voitti hevosella Evita van het Muggeboss sunnuntain 120cm pääluokan ja sijoittui samassa luokassa West side Brunellalla 3. Kangasalla 120cm luokassa ”Nella” oli 3. ja Evita sijoittui kuudenneksi.

Elokuun alussa Hyvinkään Urheiluratsastajien järjestivät hienot kilpailut nurmipohjaisella poolokentällä. Jenni ja Evita sijoittuivat lauantaina ja sunnuntaina 120cm luokassa toiseksi ja voittivat 110cm luokan.

Tuurissa järjestytyssä Miljoona Hevonen -tapahtumassa Jenni ja Nella sijoittuivat 2. 120cm luokassa ja 3. junioricupin osakilpailussa sekä3. 110cm luokassa jossa Evita oli 7. Tuurissa kilpaitiin myös ponien SM-mitaleista. Tällä kertaa Jennin ponit jäivät kuitenkin ilman menestystä.

Venetsialaisviikonloppuna Kalajoella järjestetään perinteisesti estekilpailut, jossa sunnuntaina kilpaillaan 1000e pääpalkinnosta. Jenni ja Evita sijoittuivat Finaalissa upeasti 2. häviten tonnin vain 12:sta sadaosasekunnilla. Finaaliin pääsi 10 parasta ratsukkoa kolmen karsintaluokan kautta. Tonnia lähti tavoittelemaan karsintaluokkiin kaikkiaan 51 ratsukkoa. Evita sijoittui Kalajoella muissa luokissa kahdesti toiseksi ja kerran kolmanneksi. Twister oli kahdesti 4.

Jenni ratsasti Hämeen joukkueessa alueiden välisissä joukkuemestaruuksissa sekä poni- että juniorijoukkueessa. Ponijoukkue saavutti kultaa ja juniorit hopeaa.

Jenni aloitti lukion ja onkin viihtynyt siellä hyvin. Tosin panostus taitaa olla ratsastuksessa ja koulu tulee siinä sivussa.

Uusia yksäreitä tallissa ovat Dahlbergin perheen Rolex, Kangasahon Oilin Benjida ja Haverin Teresan La Alcarida.

Viitasen Henna omistaa puolet Tea Ljungista ja on tehnyt siitä pikkuhiljaa kisatykkiä kierrellen koulu- ja este kisoja seuratasolla. Alkavalla kaudella aluekisoja kohden…

Viivi-varsa on asustellut Äijännevalla Viitasen Teijan Amelii-varsan kaverina. Nyt keskitalvella ” tytöt” ovat kolmisen kuukautta meillä.

Maiju piti harvinaisen pitkän joululoman ja oli Suomessa peräti 10 päivää.

Kati ja Arttu kävi tammikuussa Sveitsissä katsomassa Zurichin kisoja ja moikkaamassa Maijua.