Uutisia helmikuussa 2015

Uutisten luvattoman huonosta päivityksestä voi jälleen kerran syyttää Katia! Tietokonehommat eivät ole sitä lempi puuhaa ja tallilla on yhtä sun toista tekemistä joten aikakin on rajallista. Ei olisi minusta blogin pitäjäksi.

Jenni kilpaili koko kauden 2014 erittäin ahkerasti ja menestyksekkäästi sekä poneilla että myös siinä rinnalla jo hevosillakin.

Viimeinen ponikausi on sujunut menestyksekkäästi. Kesäkuun alussa Ypäjällä järjestetyssä perinteisessä Finnderby-kilpailussa kilpailtiin myös poniluokissa. Jenni ja Pocahontas voittivat ponien 110cm luokan jossa Twister V sijoittui kolmanneksi. Heinäkuun lopulla Kangasalla Jenni voitti jälleen ”Poksun” kanssa 110cm luokan. Elokuussa Poksu nappasi itselleen Hämeen ponejen aluemestaruushopeaa. Gemblu voitti mm. Helsingissä pony event -kisojen pääluokan, Kokkolassa ponicupin osakilpailun ja sai aluemestaruuksissa tyylimestaruuspronssia.

Korpilahdella kesäkuun viimeisenä viikonloppuna Jenni saavutti huikeat 11 palkintosijaa kahden päivän aikana mm. ponicupin 3. sijan ja junioricupin 5. sijan.

Poksu sai loppusyksystä uuden kuskin, kun Niemelän perhe osti sen.

Jennillä on nyt neljä hevosta: Evita van het Muggebos, Arctica ja West Side Brunella, joilla kisasi jo viime kaudellakin, sekä uusi 6v. ruuna Ekyriels eli Eki.

Kokkolassa Jenni voitti hevosella Evita van het Muggeboss sunnuntain 120cm pääluokan ja sijoittui samassa luokassa West side Brunellalla 3. Kangasalla 120cm luokassa ”Nella” oli 3. ja Evita sijoittui kuudenneksi.

Elokuun alussa Hyvinkään Urheiluratsastajien järjestivät hienot kilpailut nurmipohjaisella poolokentällä. Jenni ja Evita sijoittuivat lauantaina ja sunnuntaina 120cm luokassa toiseksi ja voittivat 110cm luokan.

Tuurissa järjestytyssä Miljoona Hevonen -tapahtumassa Jenni ja Nella sijoittuivat 2. 120cm luokassa ja 3. junioricupin osakilpailussa sekä3. 110cm luokassa jossa Evita oli 7. Tuurissa kilpaitiin myös ponien SM-mitaleista. Tällä kertaa Jennin ponit jäivät kuitenkin ilman menestystä.

Venetsialaisviikonloppuna Kalajoella järjestetään perinteisesti estekilpailut, jossa sunnuntaina kilpaillaan 1000e pääpalkinnosta. Jenni ja Evita sijoittuivat Finaalissa upeasti 2. häviten tonnin vain 12:sta sadaosasekunnilla. Finaaliin pääsi 10 parasta ratsukkoa kolmen karsintaluokan kautta. Tonnia lähti tavoittelemaan karsintaluokkiin kaikkiaan 51 ratsukkoa. Evita sijoittui Kalajoella muissa luokissa kahdesti toiseksi ja kerran kolmanneksi. Twister oli kahdesti 4.

Jenni ratsasti Hämeen joukkueessa alueiden välisissä joukkuemestaruuksissa sekä poni- että juniorijoukkueessa. Ponijoukkue saavutti kultaa ja juniorit hopeaa.

Jenni aloitti lukion ja onkin viihtynyt siellä hyvin. Tosin panostus taitaa olla ratsastuksessa ja koulu tulee siinä sivussa.

Uusia yksäreitä tallissa ovat Dahlbergin perheen Rolex, Kangasahon Oilin Benjida ja Haverin Teresan La Alcarida.

Viitasen Henna omistaa puolet Tea Ljungista ja on tehnyt siitä pikkuhiljaa kisatykkiä kierrellen koulu- ja este kisoja seuratasolla. Alkavalla kaudella aluekisoja kohden…

Viivi-varsa on asustellut Äijännevalla Viitasen Teijan Amelii-varsan kaverina. Nyt keskitalvella ” tytöt” ovat kolmisen kuukautta meillä.

Maiju piti harvinaisen pitkän joululoman ja oli Suomessa peräti 10 päivää.

Kati ja Arttu kävi tammikuussa Sveitsissä katsomassa Zurichin kisoja ja moikkaamassa Maijua.