Uutisia Marraskuussa 2016

UUTISIA

Kesä vierähti ohi melkein huomaamatta ja nyt on talvi toden teolla alkanut. Maa on valkoinen pyhäinpäivän kunniaksi ja pakkastakin -12 astetta.

Kesän valmennusleirit sujuivat oikein mukavasti. Kiitos kaikille leiriläisille. Ensi kesälle on suunnitteilla 4-5 leiriä!

Veikko vietti jälleen kesän Häijään oriasemalla ja kotiutuu elokuun lopussa. Tammoja siemennettiin 13 ja tälle vuodelle varsoja syntyi 9.

Rakennus urakka alkaa olla melko valmis. ”Kuisti on vielä kesken ja Artun pajassa vielä pientä laittamista. Pihatkin saatiin siistittyä ahkeran talkoo väen avustuksella. Iso kiitos siitä. Nyt vaivana on pieni ”turnaus väsymys”. Kun suurin osa hommista on valmiina meinaa motivaatio pikku viimeistely hommiin vähän lopahtaa.

Myös Mäkelän perhe sai tallinsa valmiiksi ja Alvar ja Kalle muuttivat Ähtäriin. Muutama tallipaikka on siis vapaana.

Koiratja kissat voivat hyvin ja pulleasti. Saimi on onneksi oppinut olemaan ottamatta ruokaa pöydiltä, ja muutenkin aikuistunut. Leiposen Maiju kävi sen kanssa muutamassa match showssa ja se sai palkinnonkin!

Viivi palasi kesätauolta ”koulunpenkkiin” ja osoittaunut oikein taitavaksi teiniksi.

Assi on tiine Concretosta joten ensi kesänä laitumella kirmailee toivottavasti pikkuheppa.

Talliin on muuttanut pari uutta yksityistä. Lamminmäen Johannan Zoni ja Kulmalan Teresan Hemulin Taika. Haverin Teresa ja Gizi muuttivat Seinäjoelle alkukesästä. Ratsutettavia on ollut koko kesän ja vanha Väinö herrakin käväisi laiduntamassa meillä.

Leiritalo on ollut ahkerassa käytössä Sanna ja Panun muutettua omaan taloonsa alkukesästä. Ensin Artun isä vaimoineen asustivat siellä, sitten leiriläiset ja nyt lomalaisia. Syyskuussa onkin sitten taas tilaa.

Jenni sai ruotsin ja terveystiedon kirjoitukset kunnialla suoritettua. Kevääksi olisi vielä äidinkielen ja englannin kirjoitukset.

Jenni on kisannut ahkerasti koko kauden Tässä tietoa ja tuloksia suurimmista kisoista.

Jenni edusti kesä-heinäkuun vaihteessa Suomea Ypäjällä järjestetyissä pohjoismaidenmestaruuskilpailuissa Tobiman kanssa ja ratsukko sijoittuikin hienosti 11. junioreissa, ollen samalla toisiksi paras suomalaisratsukko junioreissa. Ensimmäisenä päivänä ratsukko nappasi 4. sija 130cm veryttelyluokassa, toisena päivänä 0+4vp tulos 135cm tasolla hypätyssä kahden kierroksen kilpailussa, sekä viimeisenä päivänä 5+4vp tulos 135cm+140cm tasolla hypätyssä henkilökohtaisessa finaalissa.

Heinäkuun puolessa välissä kilpailtiin Korpilahdella. Evita oli todella hyvässä vireessä ja lauantaina nappasi 9. sijan 110cm luokassa, sekä voitti 120cm luokan. Sunnuntaina Evita voitti sekä 110cm että 120cm luokan. Myös Tobima hyppäsi sunnuntaina todella hyvin voittaen 130cm luokan. Myös Teea sijoittui 2. suomenhevosten 100cm luokassa.

SM kilpailut hypättiin elokuun viimeisenä viikonloppuna Tuurissa. Mitalia ei vielä tänäkään vuonna tullut, mutta Jenni ja Tobima sijoittuivat kuitenkin hienosti 5. junioreissa. Kaiken kaikkiaan Tuurin kahden viikonlopun mittaiset kilpailut olivat oikein menestyksekkäät. Jenni keräsi 11 palkintosijaa 7 kilpailupäivän aikana 5:llä eri hevosella.

Ensimmäisenä viikonloppuna perjantaina uusi ruuna Daltrey ”Kare” sijoittui 9. 100cm ja Evita 3. 110cm. Lauantaina Evita nappasi 2. sijan avoimessa120cm luokassa Frescon sijoittuessa 3. Evita hyppäsi toiselle sijaille myös avoimessa 130cm luokassa Tobiman voittaessa luokan. Myös vanha tuttu West Side Prunella ”Nella” oli pitkästä aikaa mukanamme kisoissa ja sijoittui la 100cm 9. ja su 110cm 2.

Toisena viikonloppuna Tobima otti 8. sijan 125cm junioreiden ensimmäisessä SM-osakilpailussa, sekä voitti junioreiden toisen SM-osakilpailun, joka käytiin 130cm aikaratsastusluokassa. Myös Evita sijoittui jälleen toiseksi avoimessa 120cm luokassa.

Lokakuun alussa kilpailtiin Tallinna International Horse Showssa. Tobima hyppäsi kansainvälisiä U25-luokkia sijoittuen lauantain 130cm aikaratsastus luokassa 3. suomalaisten ottaessa kolmoisvoiton.

Evita on hypännyt todella hyvin koko kauden ja johtaa tällä hetkellä junioreiden rankingia. Evita olisi kuitenkin tarkoitus laittaa myyntiin joulun jälkeen.

Jennin kisahevoset ovat myös kovasti vaihtuneet syksyn aikana. Elokuussa talliin muutti 8-vuotias ruuna Daltrey ”Kare” kilpailtavaksi. Fresco myytiin syyskuussa ja sen tilalle muutti 8-vuotias tamma Chili Lilli ”Lilli” kilpailtavaksi. Tobima lähti HIHS:n jälkeen takasin kotiin ja sen tilalle tuli Mäntysalmen Marin ja LRK:n 8-vuotias ruuna LRK Armenius Marin Saksassa työskentelyn ajaksi. Myös Lotta muutti takaisin ”kotiin” oltuaan kuntoutumassa LRK:lla lokakuun ajan.