Uutisia toukokuussa 2017

UUTISIA TOUKOKUUSSA 2017

-Ratsastuskoulun avajaiset 1.4 sujuivat räntäsateesta huolimatta oikein mukavasti. Paikalla oli yli 100 henkeä. Ohjelma sisälsi Jennin ja Karen estenäytöksen, tuntihevosten esittelyn, talutusratsastusta ja kahvittelua.
– Tallitarkastaja kävi tarkastuskäynnillä ja myönsi meille jälleen Suomen Ratsastajainliiton hyväksynnän ratsastuskoululle.
– Tunnit ovat pyörähtäneet käyntiin mukavasti ja viikonloppuleirejäkin on järjestetty jo kolme. Mikäli mietit tunnin varaamista tai haluat tulla muuten vaan käymään tervetuloa tutustumaan. Myös iloiseen hoitaja joukkoon mahtuu mukaan.
– Ratsastuskoululla on nyt oma puhelinnumero 044-24263270. Vapaista tunneista ym tallin asioista tiedotetaan myös facebookissa.
– Virtain Ratsastajien heppakerho pöyrii myös tallilla sunnuntaisin.
– Kesän 2. leirillä on vielä vapaita paikkoja. Uusia vakio ryhmiä perustetaan sitä mukaan kun kysyntää on ja voit varata myös yksityistunteja. Polttari-, leirikoulu-, ja tykypäivä ratsastukset järjestyvät myös.
– Etsinnässä olisi vielä yksi mukava tuntiratsu. Mikäli tiedät jonkun vinkkaathan siitä meille.
– Vapputapahtumaa kiusasi 30.4 erittäin kurja sää. Yöllä oli satanut reilut 10cm lunta ja sade jatkui märkinä rätteinä aamulla. Tapahtuma siirrettiin seuraavalle päivällä ja 1.5 olikin aivan mahtava auringonpaiste. Anu, Henna, Teresa, Eeva, Suvi-Päivikki ja Nea esittivät 100-vuotiaan Suomen kunniaksi upean suomenhevoskatrillin. Löydät katrilli videon youtubesta virtain ratsastajien sh-vappukatrilli.
– Veikko esiintyi Ypäjällä orisuorassa päivänsäde ja menninkäinen teemalla Niemelän Titan ja Dahlbergin Arin kanssa. Esitys sai muhkeat abloodit ja Titta ja Veikko pääsivät kokosivun kuvaan suoralla lehteen sekä kahteen pienempään kuvaan.
– Jenni on valmentautunut ahkerasti Valkeakoskella Piia Pantsun ja Ted Nätterqvistin valmennuksessa ja Vaasassa Tedin valmennuksessa myös. Kisakausi on pyörähtänyt käyntin ja Eki onkin edistynyt oikein mukavasti hypäten rohkeasti 120cm luokkia yhdellä pudotuksella sekä Tampereella hallissa että Järvenpäässä ulkokisoissa. Kare on edistynyt myös mukavasti hypäten 120cm tasolla virheittä ja startannut jo kaksissa kisoissa 130cm luokissakin. Aku sijouittui Ypäjällä 130cm luokassa ja hyppäsi nuorten 135cm hallimestaruusluokan kolmella puomilla. Evita on napsinut sijoituksia 120cm luokissa.
– Jenni muutti 4.5. Kemiöön Jessica Timgren-Forssin tallille töihin. Työhön kuuluu nuorten hevosten ratsutusta, kilpailuitusta sekä tallitöitä. Mikäli hevosesi tarvitsee ratsutusta ota yhteyttä Jenniin tai Jessicaan.
– Katilla myös yksi ratsutus- /tallipaikka vapaana.
– Maijulla puhaltaa myös uudet tuulet Ranskassa. Maiju ja Hilaire muuttavat kesäkuun alussa Pariisin lähelle ja alkavat pyörittää omaa tallia. Eli mikäli haluat hevosesi huippuratsastajalle eurooppaan ole yhteydessä Maijuun. Saattaapa olla että saamme Maijun myös valmentamaan säännöllisesti tänne Suomeen.
– Assin vatsa kasvaa kovaa vauhtia. Varsomisen pitäisi tapahtua juhannuksen tienoilla.
– Veikolle on jo muutama jälkeläinen syntynyt tälle vuodelle ja yksi tamma on siemennyttykin.
– Nyt vain odotellaan kesää ja lämpimänpiä kelejä. Hevoset tietysti odottavat laitumelle pääsyä, kunhan alkaisi ensin edes vihertää!