Ohjeita ratsastajille

Ratsastajan varusteet:

-Turvakypärä on ratsastajan tärkein varuste. Suosittelemme ostamaan oman kypärän, jolloin kypärän pystyy sovittamaan päähän juuri oikein istuvaksi. Istuvuus takaa parhaan mahdollisen iskunvaimennuksen pudotessa. Kypärää sovittaessa kiinnitä huomiota siihen, että kypärä ei heilu päässä, eikä myöskään purista. Kypärä tulisi ostaa uutena, sillä käytetyt kypärät voivat olla jo valmiiksi kolhiintuneita, eivätkä tällöin enää suojaa päätä. Jos omaa kypärää ei ole, on ratsastuskoululla muutamia lainakypäriä.

-Ratsastushanskat, jos ei ole, niin tavalliset sormikkaatkin käyvät alkuun. Halvimmat lajiin tarkoitetut liukuesteillä varustetut hanskat saa alle viidellä eurolla, ja nämä parantavat huomattavasti pitoa ohjista. Tumput tai kintaat eivät sovellu ratsastukseen. Hanskoja tulee pitää kädessä myös aina hevosta taluttaessa.

-Ratsastussaappaat, tai -kengät chapsien tai saappaanvarsien kanssa. Alkuun käyvät myös ihan tavalliset kumisaappaat tai muut tukevat kengät, joissa on pieni korko ja vartta. Kengissä ei kuitenkaan saa olla isoja solkia tai vetoketjuja, jotka voivat hiertää ratsastajaa tai hevosta.

-Ratsastushousut, tai muut lajiin soveltuvat housut, joissa ei ole hiertäviä saumoja. Myös liian liukas materiaali on epäkäytännöllinen satulassa.

-Raippa, otetaan tunnilla mukaan hevosesta riippuen.

-Muun vaatetuksen tulee olla sellaista, ettei se voi takertua mihinkään kiinni: ei huppuja, liehuvia kaulahuiveja tai isoja koruja.

-Pitkät hiukset tulee sitoa kiinni

Varaathan aikaa myös hevosen varustamiseen tunnille, sekä hoitamiseen tunnilta pois! Ennen tuntia on hyvä saapua noin 20-30 min ennen, ja tunnin jälkeisille hoitotoimenpiteille olisi hyvä varata 15-30 min. Alkeiskurssilaisille riittää, kun saapuu tunnin alkuun mennessä. Hevosenhoitoaika on laskettu mukaan tunninkestoon. Hevos- ja tuntikohtaiset hoito-ohjeet saat ohjaajalta, yleiset hoito-ohjeet tulevat näkyville tallin ilmoitustaululle.

Hevosia hoidettaessa ja käsiteltäessä on suositeltavaa käyttää turvakenkiä, tai muita asiallisia ja tukevia kenkiä. Ratsastusjalkineet käyvät.

Käyttäydythän rauhallisesti tallissa ja ratsastusalueiden läheisyydessä. Tallin säännöt löytyvät tallin ilmoitustaululta, tutustuthan niihin.

Päiväkohtainen hevosjako tulee näkyviin puutallin loimihuoneen/toimiston oven viereen.

Kaikkien tunneilla säännöllisesti ratsastavien tulee olla vakuutettuja. Vakuutuksen saa liittymällä ratsastusseuran jäseneksi (Virroilla Virtain Ratsastajat) tai hankkimalla Green Cardin.

Jos olet estynyt tulemasta tunnille, peruutathan tunnin mahdollisimman aikaisin. Viimeistään kuitenkin tuntia edeltävän päivän iltana klo 21 mennessä. Peruutukset aina tekstiviestillä. Ajoissa peruttu tunti oikeuttaa korvaustuntiin, myöhässä tai kokonaan perumatta jäänyt tunti veloitetaan normaalin tuntihinnan mukaan.