Heinäkuun kuulumisia

TERVETULOA UUSILLE KOTISIVUILLE! Sivut ovat vielä hiukan työn alla, mutta eiköhän ne tästä muokkaudu. Kiitokset Anssi Katajalle & co, jonka käsialaa sivut ovat.

Kesä on hurahtanut kovaa kyytiä ihanien säiden saattelemana. Valmennusleirit sujuivat mukavasti, ja ensi kesänä saadaan varmasti jatkoa.

Miehet ahertavat taas uuden leiritalon parissa Sepon käden vihdoin parannuttua talvisen kaatumisen jälkeen. Sähkötyöt alkaa olla tehtynä, joten sisäpintojen kimppuun päästään piakoin. Nyt näyttää siltä, että valmistava voisi tulla tämän syksyn aikana.

Kati ja Arttu ovat myös huhkineet remonttihommien parissa. Keittiö on saanut uudet pinnat ja seiniin ja lattiaan, kaapin ovet on maalattu ja vähän lisää kaappeja hankittu. Elokuussa tulee olohuoneen vuoro kun sinne saapuu mm. uusi takka.

Veikko on vieraillut ahkerasti oriasemalla. 9 tammaa on siemennetty ja 7 on jo tiineitäkin. Myös varsoja on syntynyt nyt jo 6, muutamia vielä odotellaan.

Jenni on kilpaillut ahkerasti koko kauden. Alkukaudesta aluekisoja mm. Korpilahdella ja Muuramessa, joissa Luumu napsi sijoituksia 90cm ja 100cm luokissa. Ulkokauden alkaessa siirryttiin kansallisiin. Helsingin ponikisoissa Roope oli pikkuponicupissa 5. ja Gemblu alue 90cm 3. Jyväskylässä kilpailtiin 100cm kansallinen ponicup, johon kaikki ponit osallistuivat. Myös Veikko starttasi ensimmäistä kertaa aluekisoissa 90cm ja 100cm. Riihimäen kansallisissa Roope oli pikkiponicupin 4. Ylistaron aluekisoissa Veikko sijoittui 90cm 6. ja 100cm 3. Kemiössä Roope ja Gemblu hyppäsivät alue 90cm ja kansallisen 100cm. Ypäjällä oli Hämeen alueen derby-kisa, jossa Roopelle tuli yksi kielto ja Gemblu sai virheettömän tuloksen. Lisäksi on käyty useissa harkkarikisoissa, jossa Veikko starttasi jo yhden 110cm.

Heinäkuun alussa tehtiin 10 päivän reissu Tanskaan kun Jenni ja Roope valittiin pikkuponejen PM-estekisoihin edustamaan Suomea. Mahtava reissu vaikka varsinaista menestystä ei tullutkaan. Tavoitteeseen päästiin: yksi 110cm rata maaliin asti. Taas ollaan yhtä kokemusta rikkaampia.Galleriassa kuvia reissulta!

Myös muut tallimme asukit ovat kierrelleet kisoja aktiivisesti. Ristilän Tarja-Leena ja Karre pääsivät Hevoshullu Powercupin finaaliin ja ovat käyneet alue koulukisoissa. Kulmalan Teresa ja Takku sekä Seppäkosken Piia ja Inkkari ovat kierrelleet seurakisoissa.

Raatikaisen Tarleena kilpaili alkukauden Ellan kanssa esteitä ja Dahlbergin Anu koulua. Kesäkuussa Tarkku matkusti Saksaan Ellan kanssa Aromaan Niken luo treenaamaan.

Reissaamista varten hankittiin ”uusi” hevosauto Raatikaisilta, jota Kati olikin jo saanut koeajaa valmennus ja kisareissujen yhteydessä. Oikein mukava ja toimiva auto!

Heti kesäloman alettua Jenni matkusti kahdeksi viikoksi Sveitsiin Maijun luo. Reissun aikan he kävivät mm. Luxemburgissa kisoissa. Jenni pääsi ratsastamaan Maijun kisahevosia joka päivä joten hyvää treeniäkin tuli.

Hevoset ovat vähän vaihtuneet kesän mittaan. Jopi ja Alisa lähtivät laitumelle heti alkukesästä. Eevan Hani muutti uuteen kotiin Korkeakoskelle. Riku myyntiin takaisin syntymäkotiinsa Alavuden ratsastuskoululle. Cruella eli Ella muutti myös ensin toukokuun lopussa Alavudelle Vehniän Emman hoiviin ja sittemmin Poriin uudelle omistajalle. Pilven Velho tuli ylläpitoon Vuorenmaan Hennalle ja asuu nyt meillä. Kesähevosina vieraili Lappoonia, Hetan Nasu ja Rauno.

Masa on muuttamassa Ikaalisiin, Pitko ja Kiltsu etsivät itselleen vuokraajaa ja Tarkun Ankka uutta kotia.

Katilla on nyt vähän hevoskuumetta. Joku nuori suomenhevostamma olisi mukava saada ratsutettavaksi ja Veikolle morsiammeksi.

Maiju on kisannut menestyksekkäästi kansainvälisiä ”isoja” kisoja sijoittuen mm. Linzissä Itävallassa 160cm GP luokassa toiseksi Urleven an de Helle -hevosella. Sijoituksia on kertynyt myös hevosilla Bolzano v.d. Looise Heide ja Gran Carthago mm. Asconassa Sveitsissä, Piotellossa Italiassa, Lamprechtshausenissa Ranskassa ja Stadl Paurassa Itävallassa. Lisäksi hän on kisannut nuorilla hevosilla lukuisia Sveitsin kansallisia luokkia.

Kisatohinan lomassa Maiju ehti piipahtaa 5 päivän visiitillä Suomessakin heinäkuun alkupuolella. Jenni sai estevalmennusta ja Maiju nautti Suomen kesästä erittäin hienossa säässä.

Matami on alkanut mahdottomaksi pedoksi. Ensin se toi pihaan sorsan ja sitten jäniksen! Ei ihme että on hiukan pulskassa kunnossa. Myös Mimmi ja Kinuski voivat hyvin mutta saalistavat vain hiiriä ja myyriä.