Jenni Kammonen

Mallatin Ratsutilan vuonna 1998 syntynyt kilparatsastaja ja Katin tytär Jenni Kammonen aloitti oman ratsastusuransa käytännössä heti kun pystyi istumaan. Ensimmäisen oman poninsa, Hemmon, Jenni sai vuonna 2000. Hemmo asuu edelleen Mallatin Ratsutilalla ollessaan jo 29-vuotias. Toisen oman poninsa, shetlanninponi Brioson eli Rikun Jenni sai vuonna 2002. Rikun kanssa harjoiteltua tuli lähinnä oikeanlaista tippumistyyliä.

Kilpauransa Jenni aloitti tallin omissa seurakisoissa Rikulla ja Hemmolla sekä ratsastuskoulun toisella shetlanninponilla Kiltsulla. Kunnolla kilpaura lähti kuitenkin vauhtiin kun vuonna 2006 Jennille hankittiin ensimmäinen ”kilpaponi” Robinson eli Roope, joka myös edelleen asustaa Mallatin Ratsutilalla ja toimii nykyään opetusponina. Vuonna 2008 Jenni osallistui Roopen kanssa Hevoshullu Powercupiin kilpailun ollessa myös parin ensimmäinen aluekilpailu.

Vuonna 2010 Jenni aloitti kansallisen kilpailu-uransa kilpaillen Roopella Hevoshullu pikkuponi cupia ja sijoittuen koko kilpailusarjassa sijalle 5. Samalla kaudella hän kilpaili myös omilla isoilla poneillaan Loony ”´Luumu” ja Gembloux ”Gemblu” sekä lainaponilla Stuifduin’s Julian ”Julle” hypäten 100cm tasolla käytyä Hevoshullu ponicupia.

Vuonna 2011 Jenni sijoittui Roopen kanssa Hevoshullu pikkuponi cup- sarjassa sijalle 4. Heidät valittiin myös edustamaan Suomea Tanskassa järjestettyihin pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin. Samana vuonna Jenni sai Roopella hämeen alueen tyylimestaruus hopeaa, Gemblulla ponimestaruus kultaa ja Ponuveikolla sh-mestaruus pronssia. Jenni ja Gemblu olivat myös mukana hämeen alueen joukkueessa alueiden välisissä joukkuemestaruuskilpailuissa joissa hämeen ponijoukkue sai pronssia. Vuonna 2011 Jenni voitti myös hämeen alueen ponirankingin ja oli hämeen alueen kokonaisrankingissa 3.

Talvella 2011-2012 Jenni oli ensimmäistä kertaa mukana isojen ponien maajoukkuessa Gemblulla. He olivat myös varalla isojen ponien joukkueeseen kesän 2012 pohjoismaiden mestaruus kilpailuihin. Kaudella 2012 Jenni kilpaili Roopella jälleen Hevoshullu pikkuponi cup-sarjaa, sijoittuen koko sarjassa hienosti 3. sijalle. Gemblulla Jenni kilpaili ensimmäistä kautta Hevoshullu poni grand prix-sarjaa sijoittuen sarjassa sijalle 5. Ratsukko kilpaili vuonna 2012 myös ensimmäistä kertaa Helsinki International Horse Shown poniluokissa. Ponuveikon kanssa Jenni kilpaili kansallisia sh-luokkia, napaten myös muutaman voiton ja sijoittuen 2. suomenhevosten Seilinpoika cupissa. Suomenhevosmestaruksissa tuli 5. sija. Syksyllä 2012 talliin muutti Jennin ensimmäinen oma hevonen Kiddy Queen. Jenni ja Gemblu osallistuivat myös ensimmäistä kertaa ponien SM-kilpailuihin.

Vuosi 2013 oli Jennin ponivuosien huippu vuosi! Gembloux ja lainaponi Twister V kilpailivat poni GP-sarjaa, hypäten molemmat Stadikalla järjestetyssä finaalissa. Jenni ja Gemblu olivat myös mukana Ruotsissa järjestetyissä pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa. Uusi poni Pocahontas eli Poksu ja hevonen Kiddy Queen napsivat voittoja ja sijoituksia 100-110cm tasolla. Myös lainahevonen Rio Nuevo eli Niilo napsi voittoja ja sijoituksia 110-120cm tasolla.

Syksyllä 2013 Jenni sai Poksulla hämeen ponimestaruus pronssia sekä Niilolla juniorimestaruus kultaa. Jenni kilpaili myös HIHS:ssä Gemblulla poniluokissa sijoittuen finaalissa 3. ja Niilolla junioriluokissa voittaen perjantain luokan. Kausi huipentui Gemblun ponien hallimestaruus pronssiin sekä Niilon junioreiden hallimestaruus kultaan!

Jenni voitti sekä hämeen alueen poni- että juniorirankingin sekä oli ponien koko rankingissa 4.

Vuosi 2014 oli Jennin viimeinen ponivuosi ja hän kilpailikin jo paljon myös hevosilla. Hevoset Evita van Het Muggebos ja West Side Prunella keräsivät voittoja ja kisoituksia 110-120cm tasolla ja ponit Poksu, Winski ja Gemblu myös 110-120cm tasolla. Muunmuassa Poksulla Finnderbyn poniluokan voitto ja Winskillä saman luokan 3. sija. Poksulla Jenni sai hämeen alueen ponimestaruus hopeaa ja Gemblulla tyylimestaruus pronssia. Hän oli myös mukana sekä hämeen ponijoukkueessa Gemblulla että juniorijoukkueessa Evitalla alueiden välisissä joukkuemestaruus-kilpailuissa joissa ponijoukkue sai kultaa ja juniorijoukkue hopeaa. Winski kilpaili syksyllä HIHS:n poniluokissa. Syksyllä 2014 Jennille ostettiin uusi nuori hevonen Ekyriels eli Eki. Jenni voitti hämeen alueen juniorirankingin.

Jenni oli mukana maajoukkueessa kaikkina vuosina 2011 alkaen ponivuosiensa loppuun.

Jennin ensimmäinen juniorivuosi 2015 oli hyvin menestyksekäs. West Side Prunella eli Nella sijoittui junioricup- sarjassa 5. sijalle sekä nappasi kaksi kertaa 3. sijan HIHS:n junioriluokissa. Tobima voitti junioreiden Antares GP-sarjan ja sijoittui hallimestaruuksissa 4. Jenni ja Tobima kilpailivat myös HIHS:n U25-tourilla. Evita voitti junioreiden Pegasos Hevosmatkat juniorisarjan ja sai junioreiden hallimestaruus pronssia sekä hämeen alueen juniorimestaruus kultaa. Suomenhevostamma Tea Ljung kilpaili suomenhevosten 100cm luokkia voittaen ja sijoittuen, voittaen mm. hämeen alueen suomenhevosmestaruuden. Jenni voitti sekä hämeen alueen että koko suomen juniorirankingit.

Kilpailukausi 2016 on ollut ehdottomasti Jennin tähän astisen uran paras! Evita napsi voittoja ja sijoituksia kansallisella 120-130cm tasolla. Tobima kilpaili pääasiassa 130-135cm tasolla, sijoittuen mm. LähiTapiola Future Challenge osakilpalussa Ypäjällä sijalle 3. ja lunastaen paikan Wolksvagen Leading Rider- kilpailuun. Jenni ja Tobima kuuluivat vuonna 2016 myös junioreiden maajoukkueeseen ja heidät valittiinkin junioreiden joukkueeseen Suomessa järjestettyihin PM-kilpailuhin. PM-kilpailuista tuli 4. sija ensimmäisen päivän luokasta sekä henkilökohtainen 11. sija. Syksyllä Jenni sijoittui Tobimalla SM-kilpailuissa sijalle 5. Jenni ja Tobima kilpailivat myös Tallinna International Horse Shown kansainvälisissä kahden tähden U25-luokissa saavuttaen lauantain luokassa hienon 3. sijan. Myös HIHS:ssä parille tuli sijoitus U25-luokassa. Vuosi huipentui Jennin henkilökohtaiseen junioreiden ranking 1. tilaan, Tobiman ja Evitan 1. ja 3. tilaan junioreiden ratsukkokohtaisessa rankingissa sekä näin ollen Tobiman kanssa saavutettuun SRL:n myöntämään junioreiden valiomerkkiin.

Toukokuussa 2017 Jenni muutti Kemiönsaarelle ratsuttajaksi Jessica Timgren-Forssin tallille. Kemiössä kokemusta karttui lähinnä nuorten, 3-6 vuotiaiden hevosten kanssa. 9 kuukauden jälkeen, Jenni palasi tammikuun 2018 lopussa takaisin Virroille.