Uutisia helmikuussa 2017

RATSASTUSKOULUN AVAJAISET LA 1.4. Ohjelmassa mm. ratsastusnäytöksiä, tuntihevosten esittelyt, hevosvaruste kirppari, Virtain Ratsastajat ry:n esittely, talutusratsastusta ja kahvitarjoitua.

Tunnit ovat täyttyneet mukavasti, mutta vielä on tilaa kaikentasoisille ratsastajille.

Kati pitää edelleen valmennustunteja niin oman tallin väelle kuin muillekkin innokkaille. Nyt vielä tiistaisin, mutta 3.4. alkaen maanataisin. Tule rohkeasti mukaan!

Ratsastuskoulun hevoset tulevat asumaan ns. puutallissa, jota onkin nyt vähän remontoitu, jotta kaikki tilat saadaan mahdollisimman toimiviksi. Ponit tulevat asumaan pikkutallissa.

Tulevat tuntihevoset ja -ponit löydät ratsastuskoulun osiosta.

Kesän valmennusleirit alkavat olla täynnä, mutta yleis-/esteleireillä on vielä tilaa.

Jenni voitti junioreiden valiomerkin 2016 eli oli kauden aikana eniten ranking-pisteitä kerännyt juniori.

Nyt on ollut kisatauko jonka aikana on valmentauduttu ahkerasti niin Piia Pantsun kuin Ted Nätterqwistin opeissa.

Arttu on myös aloittanut valmistautumisen golf-kauteen käymällä Tampereella golf-kurssilla.

Maiju ja Hilaire viettivät vuoden vaihteen Suomessa ja lomailivat Katin ja Artun kanssa Taivalkoskella.

Veikko esiintyy Ypäjällä Orisuora-tapahtumassa 11.3. ja on jälleen käytettävissä jalostukseen kaudella 2017.

Uutisia Marraskuussa 2016

UUTISIA

Kesä vierähti ohi melkein huomaamatta ja nyt on talvi toden teolla alkanut. Maa on valkoinen pyhäinpäivän kunniaksi ja pakkastakin -12 astetta.

Kesän valmennusleirit sujuivat oikein mukavasti. Kiitos kaikille leiriläisille. Ensi kesälle on suunnitteilla 4-5 leiriä!

Veikko vietti jälleen kesän Häijään oriasemalla ja kotiutuu elokuun lopussa. Tammoja siemennettiin 13 ja tälle vuodelle varsoja syntyi 9.

Rakennus urakka alkaa olla melko valmis. ”Kuisti on vielä kesken ja Artun pajassa vielä pientä laittamista. Pihatkin saatiin siistittyä ahkeran talkoo väen avustuksella. Iso kiitos siitä. Nyt vaivana on pieni ”turnaus väsymys”. Kun suurin osa hommista on valmiina meinaa motivaatio pikku viimeistely hommiin vähän lopahtaa.

Myös Mäkelän perhe sai tallinsa valmiiksi ja Alvar ja Kalle muuttivat Ähtäriin. Muutama tallipaikka on siis vapaana.

Koiratja kissat voivat hyvin ja pulleasti. Saimi on onneksi oppinut olemaan ottamatta ruokaa pöydiltä, ja muutenkin aikuistunut. Leiposen Maiju kävi sen kanssa muutamassa match showssa ja se sai palkinnonkin!

Viivi palasi kesätauolta ”koulunpenkkiin” ja osoittaunut oikein taitavaksi teiniksi.

Assi on tiine Concretosta joten ensi kesänä laitumella kirmailee toivottavasti pikkuheppa.

Talliin on muuttanut pari uutta yksityistä. Lamminmäen Johannan Zoni ja Kulmalan Teresan Hemulin Taika. Haverin Teresa ja Gizi muuttivat Seinäjoelle alkukesästä. Ratsutettavia on ollut koko kesän ja vanha Väinö herrakin käväisi laiduntamassa meillä.

Leiritalo on ollut ahkerassa käytössä Sanna ja Panun muutettua omaan taloonsa alkukesästä. Ensin Artun isä vaimoineen asustivat siellä, sitten leiriläiset ja nyt lomalaisia. Syyskuussa onkin sitten taas tilaa.

Jenni sai ruotsin ja terveystiedon kirjoitukset kunnialla suoritettua. Kevääksi olisi vielä äidinkielen ja englannin kirjoitukset.

Jenni on kisannut ahkerasti koko kauden Tässä tietoa ja tuloksia suurimmista kisoista.

Jenni edusti kesä-heinäkuun vaihteessa Suomea Ypäjällä järjestetyissä pohjoismaidenmestaruuskilpailuissa Tobiman kanssa ja ratsukko sijoittuikin hienosti 11. junioreissa, ollen samalla toisiksi paras suomalaisratsukko junioreissa. Ensimmäisenä päivänä ratsukko nappasi 4. sija 130cm veryttelyluokassa, toisena päivänä 0+4vp tulos 135cm tasolla hypätyssä kahden kierroksen kilpailussa, sekä viimeisenä päivänä 5+4vp tulos 135cm+140cm tasolla hypätyssä henkilökohtaisessa finaalissa.

Heinäkuun puolessa välissä kilpailtiin Korpilahdella. Evita oli todella hyvässä vireessä ja lauantaina nappasi 9. sijan 110cm luokassa, sekä voitti 120cm luokan. Sunnuntaina Evita voitti sekä 110cm että 120cm luokan. Myös Tobima hyppäsi sunnuntaina todella hyvin voittaen 130cm luokan. Myös Teea sijoittui 2. suomenhevosten 100cm luokassa.

SM kilpailut hypättiin elokuun viimeisenä viikonloppuna Tuurissa. Mitalia ei vielä tänäkään vuonna tullut, mutta Jenni ja Tobima sijoittuivat kuitenkin hienosti 5. junioreissa. Kaiken kaikkiaan Tuurin kahden viikonlopun mittaiset kilpailut olivat oikein menestyksekkäät. Jenni keräsi 11 palkintosijaa 7 kilpailupäivän aikana 5:llä eri hevosella.

Ensimmäisenä viikonloppuna perjantaina uusi ruuna Daltrey ”Kare” sijoittui 9. 100cm ja Evita 3. 110cm. Lauantaina Evita nappasi 2. sijan avoimessa120cm luokassa Frescon sijoittuessa 3. Evita hyppäsi toiselle sijaille myös avoimessa 130cm luokassa Tobiman voittaessa luokan. Myös vanha tuttu West Side Prunella ”Nella” oli pitkästä aikaa mukanamme kisoissa ja sijoittui la 100cm 9. ja su 110cm 2.

Toisena viikonloppuna Tobima otti 8. sijan 125cm junioreiden ensimmäisessä SM-osakilpailussa, sekä voitti junioreiden toisen SM-osakilpailun, joka käytiin 130cm aikaratsastusluokassa. Myös Evita sijoittui jälleen toiseksi avoimessa 120cm luokassa.

Lokakuun alussa kilpailtiin Tallinna International Horse Showssa. Tobima hyppäsi kansainvälisiä U25-luokkia sijoittuen lauantain 130cm aikaratsastus luokassa 3. suomalaisten ottaessa kolmoisvoiton.

Evita on hypännyt todella hyvin koko kauden ja johtaa tällä hetkellä junioreiden rankingia. Evita olisi kuitenkin tarkoitus laittaa myyntiin joulun jälkeen.

Jennin kisahevoset ovat myös kovasti vaihtuneet syksyn aikana. Elokuussa talliin muutti 8-vuotias ruuna Daltrey ”Kare” kilpailtavaksi. Fresco myytiin syyskuussa ja sen tilalle muutti 8-vuotias tamma Chili Lilli ”Lilli” kilpailtavaksi. Tobima lähti HIHS:n jälkeen takasin kotiin ja sen tilalle tuli Mäntysalmen Marin ja LRK:n 8-vuotias ruuna LRK Armenius Marin Saksassa työskentelyn ajaksi. Myös Lotta muutti takaisin ”kotiin” oltuaan kuntoutumassa LRK:lla lokakuun ajan.

 

Uutisia tammikuussa 2016

Hyvää alkanutta vuotta!

Ensi kesän leirit ovat varattavissa!!! Junnut valmennusleiri 18-21.7 sennut 22-24.7 junnut 25-28.7.

Päivitetään leiri osio mahdollisimman pian.

Tallityömaa saatiin uuden puolen osalta valmiiksi juuri ennen pakkasten tuloa. Vanhan puolen muutostyöt ovat parhaillaan kaynnissä ja paljon on vielä tehtävää. Kati on toiminut maalarina, nyt tosin maalaus ja muutkin työt ovat tauolla paukkupakkasten vuoksi.

Muutama tallipaikka on vapaana!

Vähän lomaakin ehdittiin pitää kun marraskuun alussa Kati, Arttu ja Jenni lomailivat viikon Espanjassa mahtavassa helle säässä.

Jenni on ahertanut autokoulussa ja näillä näkymin saakin kortin ennen tammikuun loppua. Ratsastuksessa on ollut pieni pakollinen tauko kun Jennin kipeää polvea vähän puhdistettiin tähystysleikkauksessa.

Nella ja Tobima lähtivät takaisin omistajilleen joten alkavaa kautta ajatellen on pieni hevosvaje.

Evita, Fresco ja Eki ovat valmiita kauteen mutta Assi ei ole oikein kunnossa.

Viivistä tuli ”iso heppa” kun se kävi eskarin ja osaa nyt kävellä ja ravata ratsastajan kanssa. Neiti on edelleen takakorkea joten saa nyt hetken kasvaa ennen varsinaisen koulu alkua. Taitaa tulla yhtä iso kuin emästään.

Veikko on jälleen menossa Häijään oriasemalla kesäksi. Morsian varauksia otetaan vastaan!

Lamminmäen Johanna on ratsastanut Veikkoa ja herra onkin oikein hyvässä kunnossa.

Ratsutettavia on tullut ja mennyt. Nyt on pieni joulutauko ja uudet hepat saapuvat tammikuun aikana.

Jenni voitti junnujen kansallisen esterankingin ja Maiju oli sennuissa 2.!

Maiju vietti vuoden vaihdetta 5 päivän lomalla Suomessa. Hän aloitti joulukuussa työt uudessa paikassa Ranskan Länsirannikolla sijaitsevassa La Rochelessa.

Uutisia syyskuussa 2015

Ja näin se kesä taas vierähti ohi melkein huomaamatta. Ensin odoteltiin sen tuloa ja sitten muutamassa viikossa se olikin jo ohi.

Jenni on kisannut todella ahkerasti koko kesän, ja onneksi päivittänyt omia sivujaan joten kisakuulumisia on voinut videoiden kera lukea sieltä. Kausi on ollut huippu hyvä niinpä Jenni johtaa tällä hetkellä junioreiden este rankingia ja voitti mm. suomenhevosten ja junioreiden aluemestaruus kultaa.

Tällä hetkellä meillä on käynnissä kova rakennus urakka kun vanha ladon puoli purettiin heinäkuussa ja uuden tallin rakennus aloitettiin saman tien. Nyt on seinä elementit pystyssä ja osittain kattokin jo päällä. Ikkunoita asennetaan parhaillaan ja loput kattotuolit saapuvat tällä viikolla. Galleriasta voit seurata rakennustöiden etenemistä kansiosta tallityömaa.

Aiemmin keväällä ns. uuteen talliin tehtiin vanhan leirikämpän tilalle satula- ja kuivaushuone sekä yksi karsina lisää.

Leiritalo oli alkukesän leiriläisten käytössä ja sen jälkeen siellä asusti viikko vuokralaisia. Tällä hetkellä siellä on pidempi aikaiset vuokralaiset.

Veikko majaili taas kesän Häijäällä oriasemalla ja saikin peräti 17 tammaa.
Laatuarvostelun paras 4-vuotias oli Veikon jälkeläinen Ypäjä Iskelmä!!! Myös 3- ja 5-vuotiaissa Veikon jälkeläisiä ylsi sijoittuneiden joukkoon.

Senni pyöräytti keväällä 7yllätys pennua. Isä koira on Pessisen Anun saluki. Yksi pennuista Saimi neiti jäi meille muut myytiin. Saimi käväisi jo match show:ssa Leiposen Maijun kanssa ja oli käyttäytynyt erittäin hyvin.

Kesän mittaan hevosetkin ovat vähän vaihtuneet.
Velho ja Sepi laukkasivat vihreimmille laitumille. Velho keväällä ja Sepi elokuussa.

Maijun vanha kisakumppani Charlemasgne eli Väinö on asustellut tilapäisesti meillä kotitallilla olevan karsina remontin vuoksi. Vanha herra on edelleen yhtä vekkuli kuin nuorempanakin.

Gemblu muutti uuteen kotiin, tosin ei kauas vaan Virtain Perinnekylään kun Kentan Suvi osti sen tytöilleen. Winski muutti takaisin Seinäjoelle omistajalleen.

Marin Laina muutti uuteen kotiin Ähtäriin, Teijan Alisa ja Amelie taas lähtivät astutusreissun jälkeen kotiin Äijännevalle ja ovat molemmat tiineitä. Pedro muutti Turkuun Hannan saadessa opiskelupaikka sieltä.

Liadhann Praline eli Rauno palasi vuosien jälkeen meille kun Rantalan perhe muutti Virroille. Heinin Alvar saapui myös takaisin Heinin saatua opiskelut päätökseen.

Maijun EM kisareissu peruuntui Vinsenten sairastuttua joten Maiju ehti lomailla viikon Suomessa samalla Jenniä valmentaen. Liisa vieraili vastavuoroisesti Maijun luona Sveitsissä. Yhdessä he kävivät mm. Venetsiassa ja Saint Moritzissa.

Jennin 18v. Synttärit lähestyy. Vaari osti jo synttärilahjaksi Jennille auton ja ajoharjoittelut Raimon kanssa pitäisi aloittaa pikapuoliin. Teoriat autokoulussa alkaa lokakuussa.

Uutisia helmikuussa 2015

Uutisten luvattoman huonosta päivityksestä voi jälleen kerran syyttää Katia! Tietokonehommat eivät ole sitä lempi puuhaa ja tallilla on yhtä sun toista tekemistä joten aikakin on rajallista. Ei olisi minusta blogin pitäjäksi.

Jenni kilpaili koko kauden 2014 erittäin ahkerasti ja menestyksekkäästi sekä poneilla että myös siinä rinnalla jo hevosillakin.

Viimeinen ponikausi on sujunut menestyksekkäästi. Kesäkuun alussa Ypäjällä järjestetyssä perinteisessä Finnderby-kilpailussa kilpailtiin myös poniluokissa. Jenni ja Pocahontas voittivat ponien 110cm luokan jossa Twister V sijoittui kolmanneksi. Heinäkuun lopulla Kangasalla Jenni voitti jälleen ”Poksun” kanssa 110cm luokan. Elokuussa Poksu nappasi itselleen Hämeen ponejen aluemestaruushopeaa. Gemblu voitti mm. Helsingissä pony event -kisojen pääluokan, Kokkolassa ponicupin osakilpailun ja sai aluemestaruuksissa tyylimestaruuspronssia.

Korpilahdella kesäkuun viimeisenä viikonloppuna Jenni saavutti huikeat 11 palkintosijaa kahden päivän aikana mm. ponicupin 3. sijan ja junioricupin 5. sijan.

Poksu sai loppusyksystä uuden kuskin, kun Niemelän perhe osti sen.

Jennillä on nyt neljä hevosta: Evita van het Muggebos, Arctica ja West Side Brunella, joilla kisasi jo viime kaudellakin, sekä uusi 6v. ruuna Ekyriels eli Eki.

Kokkolassa Jenni voitti hevosella Evita van het Muggeboss sunnuntain 120cm pääluokan ja sijoittui samassa luokassa West side Brunellalla 3. Kangasalla 120cm luokassa ”Nella” oli 3. ja Evita sijoittui kuudenneksi.

Elokuun alussa Hyvinkään Urheiluratsastajien järjestivät hienot kilpailut nurmipohjaisella poolokentällä. Jenni ja Evita sijoittuivat lauantaina ja sunnuntaina 120cm luokassa toiseksi ja voittivat 110cm luokan.

Tuurissa järjestytyssä Miljoona Hevonen -tapahtumassa Jenni ja Nella sijoittuivat 2. 120cm luokassa ja 3. junioricupin osakilpailussa sekä3. 110cm luokassa jossa Evita oli 7. Tuurissa kilpaitiin myös ponien SM-mitaleista. Tällä kertaa Jennin ponit jäivät kuitenkin ilman menestystä.

Venetsialaisviikonloppuna Kalajoella järjestetään perinteisesti estekilpailut, jossa sunnuntaina kilpaillaan 1000e pääpalkinnosta. Jenni ja Evita sijoittuivat Finaalissa upeasti 2. häviten tonnin vain 12:sta sadaosasekunnilla. Finaaliin pääsi 10 parasta ratsukkoa kolmen karsintaluokan kautta. Tonnia lähti tavoittelemaan karsintaluokkiin kaikkiaan 51 ratsukkoa. Evita sijoittui Kalajoella muissa luokissa kahdesti toiseksi ja kerran kolmanneksi. Twister oli kahdesti 4.

Jenni ratsasti Hämeen joukkueessa alueiden välisissä joukkuemestaruuksissa sekä poni- että juniorijoukkueessa. Ponijoukkue saavutti kultaa ja juniorit hopeaa.

Jenni aloitti lukion ja onkin viihtynyt siellä hyvin. Tosin panostus taitaa olla ratsastuksessa ja koulu tulee siinä sivussa.

Uusia yksäreitä tallissa ovat Dahlbergin perheen Rolex, Kangasahon Oilin Benjida ja Haverin Teresan La Alcarida.

Viitasen Henna omistaa puolet Tea Ljungista ja on tehnyt siitä pikkuhiljaa kisatykkiä kierrellen koulu- ja este kisoja seuratasolla. Alkavalla kaudella aluekisoja kohden…

Viivi-varsa on asustellut Äijännevalla Viitasen Teijan Amelii-varsan kaverina. Nyt keskitalvella ” tytöt” ovat kolmisen kuukautta meillä.

Maiju piti harvinaisen pitkän joululoman ja oli Suomessa peräti 10 päivää.

Kati ja Arttu kävi tammikuussa Sveitsissä katsomassa Zurichin kisoja ja moikkaamassa Maijua.

Uutisia maaliskuussa 2014

Kisakausi pyörähti käyntiin Niihaman Drive in -kisoista helmikuun alussa. Gemblu, Winski, Poksu ja Niilo olivat kaikki melko villejä päästessään kisaamaan pitkästä aikaan. Kaikki hyppäsivät kuitenkin mallikkaasti.

16.2. kisattiin Seinäjoella aluekisoissa. Niilo nappasi sijoitukset sekä 110cm että 120cm luokissa. Poksulle ja Winskille tuli molemmille yksi pudotus 100cm ja 110cm luokassa. Gemblu oli liian villi ja 110cm luokassa yllätti Jennin hyppäämällä väärän esteen ja vielä väärästä suunnasta!

Teea osallistui ensimmäisiin kisoihinsa muualla kuin kotona startaten Viitasen Hennan kanssa Alavudella harkkareissa 23.2 50cm ja 60cm luokat. Molemmat radat sujuivat puhtaasti.

Jenni vietti hiihtolomaa Sveitsissä Maijun luona. Sää on ollut keväinen päivisin +10 astetta ja aurinkoa.

Kesän valmennusleireillä vielä vapaita paikkoja!

Velho etsii itselleen puolikasta vuokraajaa Keskisen Julian kaveriksi.

Böckmann duo kahden hevosen telitraileri myytävänä. Hyväkuntoinen ja juuri katsastettu.

6-vuotias kerran varsonut FWB-tamma myynnissä. Kivaliikkeinen ja erittäin hyvin hyppäävä pikkutamma.

Antti on ahkeroinut uudella leiritalolla ja näyttäisi siltä että kesäleiriläiset pääsevät sinne asumaan!

Uutisia helmikuussa 2014

Uuden vuoden lupaukseni voisi olla, että yritän päivittää kotisivuja vähän ahkerammin. Nämä tietokonehommat eivät vaan ole minulle niitä lainkaan mieluisia puuhia.

Ponuveikko on jälleen ensi kesänä käytettävissä jalostukseen. Siemennykset ja siirrot hoitaa Häijään oriasema.

Ensi kesän valmennusleirit ovat varattavissa!

Arki tallilla rullaa tavalliseen tapaan. Muutamia uusia hevosia on muuttanut meille, mm. Viitasen Teijan nuori sh-ori Pörssi Nasdaq sekä Jennin kilpakumppanit Rio Nuevo ja Pocahontas.

Robinson on myyty Niemelän Titalle ja Janitalle mutta asuu edelleen meillä.

Tean hieno tammavarsa Veikon Viivi muutti Äijännevalle Teijan 2-vuotiaan Amelia-varsan kaveriksi.

Surullisia tapauksiakin on mahtunut mukaan, kun Esteri-possu, Peppi-koira ja supermuori Pitko lähtivät vihreimmille niityille.

Nyt tallilla vahtia pitää labradorinnoutajanuorukainen Selena eli Senni.

Maneesiin tehtiin syksyllä pohjaremontti, ja se onnistuikin oikein mukavasti.

Jenni on kisannut tosi ahkerasti voittaen Niilolla mm. junioreiden hallimestaruuskultaa sekä aluemestaruuskultaa, Gemblulla ponejen hallimestaruuspronssia ja Pocahontaksella ponien aluemestaruuspronssia.

Jenni sijoittui ponien esterankingissa hienosti neljänneksi 2013 ja voitti Hämeen alueen junioreiden esterankingin.

Maiju on kilpaillut menestyksekkäästi kansainvälisellä tasolla ja oli kauden lopussa paras suomalaisratsastaja FEI:n listalla. Joulun aikaan hän käväisi pikavisiitillä Suomessa. Jenni on menossa hiihtolomaksi treenaamaan Sveitsiin.

Rataharjoitukset 2.3.2013

KUTSU

Mallatin ratsutilan järjestämiin rataharjoituksiin Mallatin Ratsutilan maneesiin la 2.3.2012 klo 15.00 alkaen.

Luokka 1:

vapaa valintainen korkeus 60 cm alkaen arv. 367.2 avoin kaikille

Ilmoittautumiset pe 1.3 mennessä Katille puh. 044-0869758 tai tallin seinälle.

Ratsukko voi osallistua kahteen korkeuteen joista parempi tulos huomioidaan.

Hevonen saa startata kaksi kertaa.

Välittömästi oman suorituksen jälkeen voi hypätä haluamansa kohdat radasta uudelleen ja korjata mahdolliset virheet.

Osallistumismaksu 5 e / startti ei, palkintoja.

Verryttely ryhmissä. Kati auttaa halukkaita.

Tervetuloa!

Uutisia tammikuussa 2013

Taas on uusi vuosi pyörähtänyt mukavasti käyntiin. Uuden vuoden lupauksena päätin yrittää päivittää kotisivuja ahkerammin, koska nyt ne ovat olleet luvattoman huonosti päivitetty.

Kesällä on muutamia valmennusleirejä jälleen tulossa. Ajankohta varmistuu tammikuun puoleen väliin mennessä jolloin leirit sitten varattavissa.

Myös viikonloppuleirejä kevääksi varattavissa!

Katin valmennukset tiistaisin ja perjantaisin sekä silloin tällöin viikonloppuna. Salla Kurtin kouluvalmennus joka toinen maanantai.

Talli on ollut koko talven täpösen täynnä, mutta nyt on kaksi paikkaa vapaana, kun Koivulan Lanse lähti myyntitallille ja Raatikaisten Keke Tarkun opintojen myötä Vaasaan. Muutama ratsutus on sovittuna, mutta helmikuun lopulla ratsutus- tai tallipaikka vapaana.

Pitko on lainassa Osarassa opettamassa pikkuratsastajia mm. laukaamaan. Näillä näkymin kotiutuu tammikuun lopussa ja on sitten vuokraaja vailla.

Sepi etsii itselleen vuokraajaa 1-2 päivänä viikossa.

Kiltsulla on uusi omistaja 6-vuotias Heikki poika Alajärvellä.

Loony vaihtuu 8-vuotiaaseen Kiddy Queen nimiseen pv-tammaan, joten Jennistäkin tuli osittain hevosratsastaja.

Talliin on muuttanut syksyn aikana uusia yksäreitä: Huikkalan Hannan Pedro V, Dahlbergin perheen Dekadents, Helinin Marin Laina, Viitasen Teijan Alisa ja Lamminmäen Johannan Lilli.

Roope on myynnissä ja olisi oikein oivallinen jollekin ensi poniksi!

Teea on kantavana Ponuveikosta joten pitkästä aikaa odotellaan kesäksi varsaa.

Jenni vietti osan joululomasta rippileirillä Valkeakoskella, joten maaliskuussa vietetään rippijuhlia.

Jennin kisakausi sujui mainiosti. Sijoituksia tuli useilla poneilla ja Veikolla kansallisista kisoista. Sarjakilpailuissa Roope sijoittui pikkuponi-cupissa kolmanneksi ja Gemblu ponien GP-sarjassa viidenneksi. Veikko oli toinen suomenhevosten Seilinpoika-cupissa. Gemblu pääsi hyppäämään HIHS:n poniluokat ja osallistui ponien SM-estekisoihin ja hallimestaruuksiin. Veikko hyppäsi kansallisia suokkiluokkia ja mm. voitti kaksi kertaa.

Maiju viihtyy edelleen Sveitsissä ja on kisannut menestyksekkäästi kansainvälisellä tasolla koko kauden. Kauden tuloksilla hän on FEI:n rankingissa toiseksi paras suomalainen ja Suomen ranking 2.!

Tammikuun kuulumisia

Veikko on jälleen keväällä käytettävissä jalostukseen Aria Stablen oriasemalla.

Masa muutti Kartanon talliin Hämeenkyröön ja tekee sielä tuntihepan töitä. Cruella käväisi Porissa ja palasi hetkeksi takaisin ja nyt asuu Ylistarossa Hartvikin Sannan tallilla tarkoituksena aloittaa tuntihepan ura.

Julle-poni lähti Seinäjoelle ja, Jennille tuli kisakumppaniksi poni Klockas Baron.

Kati osti itselleen nyt 4-vuotiaaksi kääntyvän sh-tamman, joka olisi tarkoitus siementää kesällä Veikolla. ”Teea” on osoittautunut erittäin mukavaksi ja nopeasti oppivaksi nuoreksi neidiksi, joka hyppää irtona hienosti.

Talliin on saapunut uusia yksityisiä. Jopi palasi taas talveksi meille. Raatikaisen Tarkun Ella lähti saksaan ja tilalle tuli kimo Cetrik. Lisäksi talliin muuttivat puoliveriruunat Bach Baron ja Orsia sekä issikka Konkku.

Talvihoitoon saapui myös Sammaliston kaksi pupua, jotka ovat erittäin kesyjä ja touhukkaita. Niille rakennettiin ”pupula” pesarin viereiseen karsinaan. Myös meidän vanha pupu pääsi sinne, tosin omaan häkkiin.

Pepillä on ilmennyt vanhuuden vaivana silmien kuivuminen, mikä vaatii kosteuttavia tippoja useasti päivässä.

Jenni on kisannut koko kauden erittäin ahkerasti. Hän saavutti mm 4. sijan Hevoshullu Pikkuponi-cupissa Roopella, voitti Gemblulla Hämeen alueponiestemestaruuden ja sai Roopella tyylimestaruushopeaa ja Veikolla sh-pronssia. Jenni voitti Hämeen alueen ponien esterankingin ja sijoittui kokonaisesterankingissa upeasti kolmanneksi! Myös hallimestaruuksissa Roope ja Gemblu hyppäsivät molemmat hyvin.

Jenni valittiin pikkuponien SRL:n maajoukkuevalmennukseen Baronilla kaudeksi 2012, ja Gemblu pääsi isoissa poneissa varalle eli pääsee valmennuksiin, jos joku peruu.

Taloa on remontuitu ahkerasti. Syksyllä oli vuorossa olohuone, josta mm. purettiin vanha takka ja muurattiin uusi. Remppa valmistui juuri sopivasti Artun 40-vuotissynttäreille.

Myös ns. uutta tallia rempattiin niin, että ponikarsinat purettiin ja tilalle tuli 3 hevoskarsinaa.

Maiju on kisannut edelleen menestyksekkäästi kansainvälisiä ”isoja” kisoja ja osallistunut jo maailmancupin osakilpailuihinkin Lyonissa lokakuun lopussa, Stuttgartissa marraskuun puolivälissä ja Leipzigissä tammikuussa. Lyonissa Maiju oli maailmancupissa harmittavasti 18., eli ensimmäinen joka ei saanut pisteitä. Samoissa kisoissa Gran Cartago sijoittui 150cm aikaluokassa hienosti viidenneksi. Stuttgartissa maailmancupin sijoitus oli 26 ja Leipzigissä 36. Leipzigin karsinnassa Maiju ja Cartago sijoittuivat 12. Seuraavat maailmancupin kisat ovat Zurichissä tammikuun lopussa.

Myös muita kansainvälisten kisojen sijoituksia on kertynyt syksyn mittaan. Wienissä Armani The Gun oli 145cm luokissa kahdesti sijoituksilla ja naisten 150cm luokassa upeasti kuudes. Salzburgissa joulukuun alussa Armani sijoittui jälleen 150cm Ladys Trophyssa ja Urvelen van de Helle 150cm luokassa. Genevessä Gran Cartahago oli 150cm vaikeutuvassa luokassa 5. ja Leipzigissä maailmancupin karsinnassa Urvelen van de helle oli 12. Näillä ja muilla kauden aikana kertyneillä tuloksilla Maiju on FEI:n ranking-listalla toiseksi paras suomalainen ja Suomen rankingissa kuudes.

Joulunaikaan oli sentään hiukan kisataukoa ja Maiju käväisi kolmen päivän visiitillä kotona. Kati, Arttu ja Jenni viettivät uutta vuotta Taivalkoskella Olli-vaarin luona.